Razpis za ponudnike subvencionirane študentske prehrane (novi ponudniki) – akontacija

707,60  brez DDV (863,27  z DDV)

Informiranje interesenta o razpisnih zahtevah, presoja izpolnjevanja pogojev in ustreznosti ponudbe ter svetovanje. Zbiranje podatkov in informacij, sestava jedilnika in svetovanje glede kakovostne in uravnotežene ponudbe, priprava in oblikovanje dokumentacije, verifikacija dokumentacije in oddaja vloge v imenu naročnika, pošiljanje zbirnika obveznosti in obveščanje nosilca dejavnosti, vnos jedilnika v računalniški sistem.

Šifra: Razpis za ponudnike subvencionirane študentske prehrane (novi ponudniki) – akontacija Kategorija:

Opis

Pomembnejša pravila in pogoji za ponudnike študentskih bonov:

 • Subvencionirani obroki se lahko nudijo od 07.00 do 22.00 ure.
 • Zakonu o subvencioniranju študentske prehrane določa, da bo od 01. 01. 2023 dalje subvencija znašala 3,50 eur.
 • Študentu po pravilih pripada en subvencioniran obrok vsak delovni dan v posameznem mesecu. Dnevno pa se lahko koristi največ dve subvenciji, med katerima mora preteči vsaj štiri ure.
 • Od letos (2022) je omogočeno koriščenje bonov tudi med 15. julijem in 15. avgustom.
 • S 5. 5. 2022 lahko študent izkazuje istovetnost s študentsko izkaznico, ki ima fotografijo.
 • Hrano se streže v gostinskem obratu, ki ima vsaj 3 mize in vsaj 12 sedišč.
 • Gostinski lokal je lahko lastniški, v najemu ali podnajemu. Za najemnike je potrebna kopija pogodbe, za lastnike pa identifikacijski znak nepremičnine.
 • Gostinec mora ponujati študentske obroke vsaj pet dni v tednu in vsaj štiri ure dnevno. Za dodatne dneve in dodatne ure se pridobi dodatne točke.
 • Pogoj za gostinca je nudenje vsaj 10 različnih študentskih kosil v tednu in vsaj dve različni študentski kosili na dan. Če nudi 15 različnih kosil tedensko, pridobi dodatne točke.
 • Za različno pestrost (vsaj dve glavni jedi v tednu) iz posamezne skupine, se pridobi dodatne točke:
  T – testenine, njoki, lazanje, rižote: vse testenine, rižote, lazanje, z različnimi dodatki/omakami: npr. rižota s piščancem ali z morskimi sadeži, zelenjavna lazanja, …
  M – mesne jedi z vidno strukturo mesa: kuhana govedina, pečenka, dušen piščanec, puranji zrezek, piščančji file v omaki, file na žaru, svinjsko nabodalo-ražnjič, mesna tortilja…
  Mesne jedi brez vidne strukture mesa: mesni sir, hrenovke, klobase, mesni polpeti, barjene klobase in drugi mesni pripravki, ki nimajo vidne strukture mesa.
  R – ribje jedi: orada na žaru, pečen oslič, skuša, postrv, sardon, losos, morski list (kot samostojna jed, v omaki ali polpetu) in morski sadeži (školjke, kalamari,…).
  J – jedi na žlico: jota, golaž, sarma, bograč, brodet, obara, ričet z mesom, segedin, …
  S – solate (kot glavna jed): solata s piščancem, tunina solata, solata s sirom, jajci, stročnicami …
  V – vegetarijanske  jedi: ajdova kaša z zelenjavo/gobami, pražena zelenjava, zelenjavna tortilja, sirovi štruklji, skutino špinačna pita, …
  P – pice: pica margerita, klasična pica, morska pica, zelenjavna pica, …. Za polnovredno pico se šteje, če je na embalaži (ovoju) že pripravljenega testa ali mešanice za pripravo testa označeno, da je »polnozrnata«, ne glede na odstotek vsebovanih polnozrnatih sestavin. Če ponudnik sam pripravlja mešanico za testo, naj ta vsebuje tretjino polnozrnate moke.
 • V kolikor ponudnik nudi samopostrežni solatni bar z najmanj šestimi vrstami zelenjave za sestavo solate, pridobi dodatne točke. Najmanj tri različne vrste zelenjave v solatnem baru morajo biti sveže, ostale so lahko kuhane, fermentirane (npr. kislo zelje/repa) ali konzervirane (npr. fižol, stročji fižol).
 • Gostinec mora ponujati glavno jed + solato + sadje. Če nudi tudi juho, pridobi dodatne točke.
 • Pri glavni jedi in prilogi je lahko le ena sestavina ocvrta (npr. kombinacija dunajski zrezek in pomfrit ni dovoljena).
 • Pri vsakem študentskem kosilu študentu pripada 200 g solate (izjema je listnata solata, ki mora tehtati najmanj 100 g), brez posodice.
 • Sveže sadje, sadna solata, dušeno sadje ali nesladkan kompot, se ponudi kot samostojni hod in mora tehtati najmanj 150 g.
 • Če je omogočen dostop za invalide do jedilne mize in toalete v notranjosti lokala brez arhitektonskih ovir, (stopnice, prag višji od 2 cm, visoka (barska) miza,…), se pridobi dodatne točke.
  Za toaleto za invalide se smatra WC boks, ki je širok vsaj 120 cm in globok vsaj 140 cm ter ima oporni ročaj. Vrata so široka vsaj 80 cm.
 • Ponudnik mora ob vsakem študentskem kosilu (izjema je dostava) zagotoviti najmanj dva dl brezplačne pitne vode, mineralne vode ali nesladkanega čaja.
 • Ponudnik, ki nudi vsaj eno kosilo brez glutena dnevno, dobi dodatne točke.
 • Najvišja cena celotnega obroka (subvencija + doplačilo študenta) je 9,00 EUR.
 • Dostavo je potrebno zagotavljati na območju celotnega kraja. Npr. v Ljubljani ne velja samo znotraj cestnega obroča, ampak na območju cele Ljubljane.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.